Foredrag

Et oplevelsesorienteret foredrag v/ Elizabeth Mroz, hvor du både kan høre om, hvad spirituel kropsterapi er, indgå i dialog og selv prøve enkle kropslige øvelsers virkning.

Hvad er spirituel kropsterapi?

er det en dans i skyerne?
er det en centreret kampsport?
er det en healingsmassage?
eller måske bare nærværets terapi?

Hvad kan man få ud af det?

kan det bruges til at få mere ro, energi og indre styrke?
kan det bruges til at få mere selvindsigt og indre transformation?
kan det bruges til at mærke, rumme, acceptere og udtrykke det, der er?
eller måske bare til at være den, man er?

Jeg vil bl.a. tage udgangspunkt i følgende tematikker og spørgsmål til foredraget:

Hvorfor er det vigtigt at lytte mere til kroppens signaler, sansninger, følelser, grænser, energi og i det hele tage opdage kroppens intelligens?
Kan kroppen blive vores lærer og indre ekspert og guide os igennem livet med større nydelse, frihed, kreativitet og kærlighed?
Er det muligt, at kontakt med kroppens energi kan have en afgørende rolle i vores bevidstheds udvikling og være springbrættet til en tilstand af nærvær, en væren i nuet, hvor vi er fri fra sindets begrænsninger, fortidens smerte og fremtidens frygt?
Samfundets kropsidealer, hvor kroppen er blevet objektet i præstationens og produktivitetens tjeneste med fokus på ydre form og udseende på bekostning af sensualiteten, sanseligheden, intimiteten og kærligheden.

Jeg er spirituel kropsterapeut og bruger desuden lyd- og kropsimprovisationer som kunstnerisk udtryk.
Jeg er uddannet på Fysioterapeutskolen i København og har arbejdet med kropsterapi som psykiatrisk fysioterapeut i mange år. Gennem de sidste 18 år har jeg udforsket og fordybet mig i både de østlige og vestlige traditioner som fx: yoga, gi gong, meditation og mindfulness, forskellige ekspressive bevægelsesformer: butoh-dans, Leban-dans og “Sang, Dans og Slagsmål”. På den baggrund har jeg udviklet en unik fremgangsmåde med en bred og alsidig vifte af redskaber, hvor kreativiteten udforskes, stimuleres, og hvor krop, sind og ånd integreres.
Udover mine mange års erfaring, arbejder jeg ud fra min egen intuition, nærvær og indsigt, ud fra min egen forvandlingsproces.

Leave a Reply